Tamboerijn Cursus

0

In december 2014 begonnen 8 vrouwen met de lessen van het instrument Erbane/ def / tamboerijn. Muziek is een supplement voor een gezonde ziel. Wat met communiceren soms niet lukt, kan je bereiken met muziek. Daarom heeft muziek een sentimentele waarde, dat ervoor zorgt dat mensen bij elkaar komen. Erbane is een oud instrument dat werd bespeeld in het oude Mesopotamië en het Midden-Oosten. Erbane heeft in het verleden vele culturen met elkaar verbonden. Erbane is uitgevonden door de vrouw, vrouwen hebben met het instrument hun gevoelens geuit. Wij willen deze cultuur die al duizenden jaren voortduurt in onze herkomstgebieden laten kennismaken met de vrouwen die hier wonen. Vrouwen hebben met veel dingen te maken in hun dagelijkse leven en met de Erbane kunnen zij zich even ontspannen of afleiden van de dagelijkse sleur. Ook hebben wij gedacht dat wij met deze cursus de allochtone en autochtone vrouwen bij elkaar kunnen krijgen, door middel van de verbindende waarde van muziek. Om dit project te introduceren zullen wij bij de introductie dag van onze stichting een Erbane docent een kleine workshop laten geven. De docent zal dan vertellen over de Erbane en dit instrument ook bespelen.

De lessen en het instrument kregen veel aandacht, waardoor er meer vrouwen wilden deelnemen en de lessen zijn uitgebreid. Met de leuz ´Muziek is de taal van de wereld´ begonnen de vrouwen een heel jaar met de lessen.

Comments are closed.